Piața lumânărilor parfumate a explodat în ultima perioadă, dar dintre atâtea variante de unde știm care lumânări sunt de calitate?
Există multe lumânări la prețuri mici, așa că este normal să te întrebi de ce ai vrea să cheltui mai mulți bani pe o lumânare mai scumpă? Cu ce e mai diferită față de cea ieftină?
În timp ce o lumânare parfumată de calitate va fi într-adevăr mai scumpă are, de asemenea, avantaje semnificative pentru iubitorii de parfumuri delicate și de seri relaxante.
Am detaliat câteva criterii de care să țineți cont dacă vreți să cumpărați lumânări parfumate de calitate superioară.
1. Tipul De Ceară
Ceara lumânării trebuie să fie de calitate superioară, deoarece ea compune esența lumânării și care îi definește durata arderii.
De obicei, lumânările sunt fabricate din ceară de parafină, care este făcută din ulei de petrol și produce produse secundare dăunătoare atunci când este arsă sau topită.
Deși parafina este foarte accesibilă și ușor de utilizat, nu este foarte ecologică și poate depune multă funingine pe pereți și tavane. În plus, studiile au arătat că vaporii de parafină pot provoca efecte adverse grave asupra ochilor și sistemului respirator.
Alternativ, ceara de soia este o alegere excelentă din punct de vedere al sănătății, al parfumului și este ecologică.
Soia arde încet, ceea ce duce la mai puțină funingine și fum, permițându-vă să vă bucurați de parfumul lumânării pentru mai mult timp. De asemenea, din moment ce soia arde atât de curat, mirosurile sunt mai puternice și mai pure.
Notă: Fiți atenți la lumânările care sunt „amestecuri”, deoarece acestea vor enumera adesea doar ingredientul principal. De exemplu, o lumânare „amestec de soia” este de obicei un amestec de soia și parafină. Căutați lumânări care sunt 100% soia sau unde se enumeră toate ingredientele.
2. Timpul De Ardere
Timpul de ardere al lumânării trebuie să fie specificat pe ambalaj sau pe site-ul producătorului.
Timpul de ardere este definit de ceara folosită și de fitilul ales pentru acea lumânare. Dacă sunt bine echilibrate, lumânarea va arde conform așteptărilor.
Dacă nu sunt bine echilibrate acestea nu vor atinge timpul de ardere estimat.
Notă: Timpul de ardere este întotdeauna orientativ, rar este atins cu precizie. Noi prezicem o variație de aproximativ 10%.
3. Flacăra Lumânării
Flacăra lumânării trebuie să fie suficient de mare. În funcție de mărimea recipientului, lungimea ideală este între 1 și 1,5 cm.
O flacără prea mare merge adesea mână în mână cu producerea de funingine și reduce foarte mult viața lumânării, arzând prea repede.
O flacără mică este în mare parte albastră și creează puțină căldură, astfel lumânarea arzând necorespunzător, riscând formarea tunelului pe mijlocul lumânării.
4. Fără Funingine
O lumânare de calitate ar trebui să aibă cea mai mică cantitate de funingine posibilă.
După cum am precizat mai sus, flacăra unei lumânări proaste emite funingine. Acest lucru întunecă tavanul și împrăștie particule de funingine în cameră.
Lumânările de exterior sunt o excepție de la această regulă: de obicei au un fitil mai gros, pentru a împiedica vântul să stingă flacăra și, în consecință, eliberează mai multă funingine.
5. Rezistența Recipientului
Auzim adesea că paharul unei lumânări se sparge din cauza căldurii. În mod normal, acest lucru nu ar trebui să se întâmple!
Sticla trebuie sa îndeplinească anumite criterii de calitate pentru a nu se sparge în timpul încălzirii.
Pentru a reduce costurile, unii producători aleg uneori sticlă neaprobată. Dacă flacăra este ținută prea mult pe sticlă, există riscul ca sticla să se spargă.
6. Calitatea Parfumului
Cea mai mare așteptare pe care o avem de la lumânările parfumate este să miroasă plăcut.
Dacă nu este cazul, înseamnă că parfumul este de proastă calitate sau că amestecul lumânării (aici facem referire la amestecul tipurilor de ceară din componența ei) conține o componentă prost calitativă (de exemplu benzină sau păcură).
Procentul din lumânări variază și nu are nicio legătură cu calitatea. Percepția olfactivă este evident subiectivă.
Cu toate acestea, este de la sine înțeles că un parfum mai bun sau cu un conținut mai mare de parfum face lumânarea mai scumpă.
Vei ține cont de aceste criterii data viitoare când îți vei cumpăra o lumânare parfumată?
1 thought on “Cum Recunosti O Lumanare Parfumata De Calitate?”
Cristina
Da, o să țin cont de aceste recomandări pentru a alege o lumânare parfumată! Este esențial ca parfumul lumânării să se simtă și deasemenea să nu emită funingine că să nu îmbâcsim aerul și pereții. Mulțumesc pentru aceste recomandări, foarte utile! ❤️