8 Momente Din Zi Cu Lumanari Parfumate

8 Momente Din Zi Cu Lumanari Parfumate

Lumânările au servit cândva pentru un singur scop: să dea lumină întunericul nopților și al subteranelor. În zilele noastre, au evoluat spre ceva mai mult, ceva mai aproape de poezie și metafore — aproape un lux.

Lumina simplă care a ajutat simțul văzului timp de mii de ani, este acum un însoțitor al simțului nostru olfactiv care transformă toate celelalte simțuri, inclusiv pe cele mai subtile.

Lumânările parfumate pot fi un adaos minunat la orice cameră sau moment din zi. Ele pot fi folosite pentru a crea o atmosferă relaxantă, a spori experiența de meditație sau de citit, sau a adăuga un miros delicios în timpul cinei sau al unei băi fierbinți.

Iată opt momente din zi în care să folosești lumânările parfumate din ceară de soia, precum și despre beneficiile pe care acestea le aduc și despre aromele ideale pentru fiecare moment.

1. Dimineața Devreme Lângă O Cafea Sau Un Ceai

Te trezești din pat, te pregătești să-ți începi rutina de dimineață, dar cum ar fi dacă prima dată ai aprinde o lumânare parfumată?

Dacă îți începi ziua cu o lumânare parfumată te va ajuta să te trezești și să te energizezi. Alege un miros proaspăt, precum lămâie sau lemongrass. Aceste mirosuri pot fi revigorante și pot ajuta la stimularea minții și a simțurilor.

Sau puteți aprinde lumânarea în timp ce vă faceți cafeaua sau micul dejun, creând o atmosferă caldă și confortabilă înainte de a începe ziua.

Ceai Fierbinte

2. Relaxează-te Și La Birou

Cu toții avem momente de concentrare maximă pentru a respecta un termen limită, pentru a învăța pentru acel examen greu sau pentru a finaliza prezentarea aceea importantă.

Vrei să fii prezent și să nu fii distras de la sarcina ta? Aprinde o lumânare parfumată, pune telefonul pe silențios și pune-te pe treabă.

Când simți nevoia să iei o pauză ia-ți câteva momente și privește flacăra lumânării, vezi cum pâlpâie și cum arde fitilul, deconectează-te pentru câteva minute și pierde-te în lumina flăcării.

După aceste momente vei vedea că te vei concentra mult mai bine și vei avea o satisfacție imensă când vei finaliza proiectul, vei lua o notă mare la examen sau vei reuși să-ți impresionezi partenerii cu acea prezentare importantă.

Alege arome energizante, care conțin note de portocale sau mandarine.

3. Prânzul Poate Fii Și Relaxant

Crează o atmosferă relaxantă în timpul prânzului, indiferent dacă lucrezi de-acasă sau de la birou, aprinde o lumânare parfumată care te va ajuta să te concentrezi asupra mesei.

Aromele de lemn de santal sau vanilie sunt ideale pentru acest moment, te vor ajuta să te relaxezi și să te bucuri de compania colegilor sau a familiei, indiferent de cât de încărcată este ziua ta.

4. În Timpul Meditației

Lumânările parfumate pot crea o atmosferă liniștitoare și relaxantă în timpul meditației sau al practicilor spirituale.

Alege un miros dulce și delicat, precum lavanda sau trandafirul. Aceste mirosuri pot ajuta la reducerea stresului și la creșterea stării de calm și relaxare.

În timpul meditației, poți aprinde lumânarea și inspira adânc mirosul, ajutându-te să te concentrezi și să îți relaxezi mintea.

5. Cărțile Se Potrivesc Cel Mai Bine Cu Lumânările

Când te gândești la lumânări parfumate automat le asociezi cu activități de relaxare cum e și cititul. O lumânare parfumată poate spori experiența de citit, oferind o atmosferă caldă și confortabilă.

Alege un miros floral sau dulce, cum ar fi ciocolata sau iasomia. Aceste mirosuri pot ajuta la crearea unei atmosfere liniștitoare, care îți permite să te concentrezi mai bine pe cartea pe care o citești.

6. Înainte De Culcare

Lumânările parfumate pot ajuta la relaxare și somn odihnitor. Alege un miros lemnos sau floral, precum cedru sau iasomie.

Aceste mirosuri pot ajuta la reducerea stresului și la creșterea stării de calm, ajutându-te să te relaxezi și să te pregatești pentru somn.

7. În Timpul Cinei

Fie că iei cina singură sau cu invitați folosirea lumânărilor poate contribui la crearea unei atmosfere relaxante și intime.

Acestea pot fi utilizate pentru a ilumina masa și pentru a adăuga magie decorațiunilor de pe masă.

Lumânările pot oferi o senzație de căldură și confort care pot îmbunătăți atmosfera, care contribuie șa o mai bună conectare și comunicare între invitați.

Alege arome fructate sau dulci, care conțin note de condimente cum ar fi pere sau vanilie.

8. Creează Un Spa La Tine Acasă

Lumânările parfumate pot crea o atmosferă luxoasă și relaxantă, te vor face să te simți ca într-un spa sau un hotel de lux.

Acestea pot fi utilizate pentru a parfuma aerul și pentru a crea un ambient liniștitor și calm. Folosirea lumânărilor parfumate poate fi o modalitate excelentă de a te relaxa și a te deconecta după o zi lungă și stresantă.

Acestea pot fi utilizate in combinatie cu sare de baie pentru a spori beneficiile relaxarii. Alege arome care conțin mentă, lămâie sau portocale care au proprietăți revigorante și energizante.

 

Scrie-ne în secțiunea de comentarii de mai jos dacă simți că mai există momente în care ai dori să incluzi o lumânare în rutina zilnică și care ar fi acestea?

RELATED ARTICLES

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please note, comments must be approved before they are published