7 Beneficii Ale Lumanarilor Din Ceara De Soia

7 Beneficii Ale Lumanarilor Din Ceara De Soia

Intri în magazin, iei o lumânare, îi scoți capacul și o miroși. Cum altfel ai lua o decizie cu privire la ce lumânare să cumperi pentru casa ta?

Verifici eticheta pentru a vedea ce ingrediente și ce fel de ceară vei arde? Contează? Noi spunem că DA!

Majoritatea companiilor de lumânări produse în masă pot conține ceară de soia ca și ingredient, dar lumânările nu sunt fabricate 100% din ceară de soia.

Parafina este cea mai folosită ceară pentru lumânările din comerț, amestecată cu ceară de albine, ceară de soia, ceară de palmier sau cu ceară sintetizată.

În acest articol vei citi despre principalele beneficii pe care le are ceara de soia.

1. Ceara De Soia Este Naturală.

Ceara de soia este obținută din boabe de soia, în timp ce ceara de parafină este făcută din petrol. Descoperită în anul 1850, ceara de parafină se obține prin îndepărtarea substanței cerate din petrol.

Ceara de soia a fost descoperită în anul 1991, ca o alternativă la ceara de parafină și este o formă hidrogenată al uleiului de soia.

2. Ceara De Soia Emite Mai Puțină Funingine.

Toate lumânările emit o anumită cantitate de funingine, dar în aceleași condiții (lungimea fitilului, prezența unui curent de aer etc.), o lumânare cu parafină va emite mai multă funingine decât o lumânare din ceară de soia.

Această funingine poate decolora recipientul pentru lumânări și, uneori, poate ajunge și pe pereți, mobilier și perdele, mai ales dacă aveți multă circulație a aerului care mișcă funinginea.

Dacă aprindeți o lumânare din ceară de soia și o lumânare din parafină una lângă alta, veți observa diferența în funingine.

3. Ceara De Soia Eliberează Mai Puține Toxine.

Funinginea nu este singurul lucru pe care ceara de parafină îl emite. Arderea sau topirea cerii de parafină eliberează în aer 11 toxine cunoscute - dintre care două sunt cancerigene. (Un cancerigen este orice substanță sau agent care promovează cancerul.)

Deoarece ceara de soia este o ceară biodegradabilă din boabe de soia, pe care o consumăm, nu conține aceste toxine și agenți cancerigeni.

Ceara de soia nu numai că este mai bună pentru mediu, ci este și mai bună pentru tine, membrii familiei tale și animalele de companie.

4. Ceara De Soia Arde Mai Mult Timp.

Toate lucrurile fiind egale, lumânarea cu ceară de soia va arde cu 30% până la 50% mai mult decât o lumânare cu parafină. Din nou, acest lucru depinde de înălțimea și lățimea lumânării, lungimea fitilului și alți factori.

Pentru a maximiza cât timp arde lumânarea ar trebui să tăiați fitilul pentru lumânare până la 5mm înainte de a o reaprinde.

Nu arde lumânarea mai mult de patru ore, deoarece acest lucru poate cauza supraîncălzirea lumânării. Țineți lumânarea departe de curenți și recentrați fitilul dacă se mișcă atunci când ceara este topită.

5. Ceara De Soia Are Un Punct De Topire Mai Mic.

Datorită structurii sale cristaline mari și definite, ceara de parafină are un punct de topire mai mare, între 120-160°F (49-71°C). Ceara de soia are un punct de topire mai mic decât acesta, ceea ce face mai ușor să ardă în medii mai reci sau în timpul anotimpurilor mai reci, cum ar fi iarna.

Datorită structurii cristaline, ceara de parafină tinde să fie, de asemenea, mai dură și mai fragilă, în timp ce ceara de soia este mai moale și mai flexibilă. 

6. Ceara De Soia Are Un Parfum Mai Puternic.

Din cauza lipsei de funingine și a toxinelor eliberate în aer, lumânările cu ceară de soia au un profil de miros mai puternic decât lumânările cu parafină.

7. Ceara De Soia Este Biodegradabilă Și Solubilă În Apă

Deoarece boabele de soia sunt o legumă, ceara de soia este biodegradabilă în mod natural. Astfel, dacă lumânarea se răstoarnă veți putea curăța ușor ceara cu apă caldă și săpun.

 

Datorită acestor beneficii am ales ca la ArtScent să realizăm lumânări care conțin 100% ceară de soia de cea mai înaltă calitate, cu uleiuri parfumate certificate calitativ și cu fitile de bumbac sau de lemn.

Experimentează lumânările noastre din ceară de soia acum, cu codul de reducere SOIA10, pentru o reducere de 10% la coșul tău de cumpărături.

RELATED ARTICLES

1 thought on “7 Beneficii Ale Lumanarilor Din Ceara De Soia

t4s-avatar
Cristina

Îți mulțumesc pentru informațiile utile, îmi place că ceara se spală și nu rămân urme pe haine sau pe fața de masă, și de asemenea că nu emană toxine. Felicitări pentru tot ce faceți și pentru grija pentru client. 😘😘

October 15, 2022 at 16:54pm

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please note, comments must be approved before they are published